Західний кордон. Ситуація у пунктах пропуску

НАЗАД
20 серпня 2023 09:48

Упродовж минулої доби, 19 серпня, західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 114 тисяч осіб та 22 тисячі транспортних засобів.

Територію України залишили 58 тисяч осіб. 34 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

В Україну за минулу добу прибули 56 тисяч осіб, 50 тисячі з них – громадяни України.

Оформлено 86 вантажівок з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 25 осіб – одна з них намагалася незаконно перетнути кордон у пункті пропуску, ще 24 було затримано поза визначеними пунктами перетину.

Окрім того, на виїзд з країни не пропустили 4-х чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за закордонними паспортами чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57.

Якщо ви плануєте поїздку за кордон – найактуальнішу інформацію стосовно завантаженості пунктів пропуску на західному кордоні шукайте за цим посиланням. Інформація про стан черг перед пунктами пропуску оновлюється щотри години.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси