На Львівщині родині загиблого прикордонника вручили державну нагороду

НАЗАД
09 серпня 2023 09:55

Відповідно до Указу Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старшого солдата Ігоря Весній нагороджено орденом За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороду донці прикордонника Марті та дружині Галині Романівні вручив заступник начальника 7 прикордонного Карпатського загону полковник Петро Жовнич та Голова Червоноградської ОДА Андрій Дяченко.

Старший солдат Ігор Весній з початку широкомасштабної збройної агресії рф на території України призвався по мобілізації. Проходив службу у Кінологічному навчальному центрі, далі виконував бойове завдання у складі відділення інспекторів прикордонної служби «Станиця Луганська» Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса. У важких боях з ворогом поблизу населеного пункту Нове 16 квітня 2022 загинув. Тривалий час тіло захисника не могли забрати. Лише 4 жовтня 2022, під час розкопів братських могил, тіло загиблого прикордонника було ідентифіковано.

«Ігор був учасником АТО, а коли 24 лютого 2022 року розпочався наступ російських військ, сказав, що не може бути осторонь, а захищати Україну – то його обов’язок»,- згадує дружина Галина.

Побратими назавжди пам’ятатимуть Ігоря як справжнього патріота своєї Батьківщини, який до останнього подиху залишався вірним військовій присязі та українському народові.

Вічна пам’ять та шана Захиснику України! Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси