Західний кордон. Ситуація у пунктах пропуску

НАЗАД
22 травня 2023 10:07

Упродовж минулої доби, 21 травня, західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 82 тисячі осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

Територію нашої країни залишили 39 тисяч осіб. 24 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

Натомість, в Україну за минулу добу прибули 43 тисячі осіб, 39 тисяч з них – громадяни України.

Оформлено 61 вантажівку з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано одинадцять осіб – двоє з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще дев’ятеро затримані поза визначеними пунктами перетину.

Крім того, на виїзд з країни не пропустили 4-х чоловіків, громадян України призовного віку, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами, а також іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами та у відповідності до вимог Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57.

Найактуальнішу інформацію стосовно завантаженості пунктів пропуску шукайте на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Facebook.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси