Західний кордон. Ситуація у пунктах пропуску

НАЗАД
14 травня 2023 09:36

Упродовж минулої доби, 13 травня, західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 80 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

Територію нашої країни вчора залишили 40 тисяч осіб. 25 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

Натомість в Україну за минулу добу прибули також 40 тисяч осіб, 36 тисяч з них – громадяни України.

Оформлено 57 вантажівок з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано одинадцять осіб – п’ятеро з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 6 осіб затримані поза ними.

Окрім того, на виїзд не пропустили 2-х чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Наголошуємо, що пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за закордонними паспортами чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57.

Рекомендуємо, упродовж наступної доби враховувати під час планування поїздок можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску.

Вичерпну інформацію про стан завантаженості пунктів пропуску шукайте на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Facebook. Дані оновлюються що три години.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси