Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської області

НАЗАД
10 лютого 2023 09:35

Учора, 9 лютого, російські окупаційні війська продовжили свою злочинну тактику – обстрілювати українське прикордоння.

Ворог наніс вогневе ураження із застосуванням БПЛА, мінометів та ствольної артилерії. Під ворожим вогнем опинилися Великописарівська, Юнаківська, Білопільська, Есманська та Зноб-Новгородська громади Сумщини, Семенівська, Городнянська та Новгород-Сіверська громади Чернігівщини.

Протягом дня російські окупанти накривали територію Білопільської громади в одному випадку зі ствольної артилерії калібру 122-мм та в п’яти випадках – з мінометів калібру 120-мм, загалом пролунало понад десять вибухів від розривів снарядів та більше чотирьох з половиною десятків – від мін. Вогонь вівся з російських населених пунктів веселе, волфіно, заря, тьоткіно та цегельний. Крім цього, противник з безпілотника скинув на територію цієї ж громади вибуховий заряд.

Після обіду російські загарбники обстріляли територію Юнаківської громади з мінометів калібру 120-мм, нараховано більше пів десятка прильотів. Вогонь вівся з російського населеного пункту свердліково. Внаслідок мінометного обстрілу поранено одну цивільну особу.

Двічі за день під мінометним вогнем перебувала і Семенівська територіальна громада - 26 мін калібру 120 мм випущено ворогом з населених пунктів лужки та ломаківка.

Городнянську громаду рашисти обстрілювали мінометами 120 мм калібру, загалом зафіксовано 4 прильоти. Вогонь вівся з російського населеного пункту чорноземний городок.

У другій половині дня ворог з безпілотників у двох випадках скинув на територію Великописарівської громади загалом три вибухові заряди.

Також противник з безпілотника скинув на територію Новгород-Сіверської територіальної громади вибуховий заряд.

По прикордонню Есманської територіальної громади противник з боку населеного пункту козине вів мінометний обстріл - зафіксовано 10 прильотів.

Зноб-Новгородську громаду рашисти обстрілювали  мінометами 120м калібру, загалом зафіксовано 3 прильоти. Вогонь вівся з російського населеного пункта біла берізка.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси