Ситуація у пунктах пропуску на західному кордоні

НАЗАД
27 грудня 2022 10:17

За добу 26 грудня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 66 тисяч осіб та 14 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 28 тисяч осіб. 18 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 38 тисяч осіб, 36 тисяч з них – громадяни України.

Оформлено 51 вантажівку з гуманітарною допомогою.

Станом на 10:00 27 грудня пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі. Впродовж попередньої доби кількість громадян, які в’їжджають в Україну перевищила кількість тих, які виїжджають.

Сьогодні вранці зафіксовано черги з легкових автомобілів у напрямку виїзду до Польщі. Зокрема перед пунктами пропуску очікують від 45 до 135 автівок. У «Шегинях» на в’їзд в Україну очікує 10 легковиків. Не спостерігається накопичення у пункті пропуску «Смільниця».

Значно зменшилось накопичення вантажівок перед пунктами пропуску. У «Раві-Руській» зупинилось 400 ваговозів, у «Устилузі» – 100. З боку суміжної держави кількість ваговозів також зменшилась. Лише у пунктах пропуску «Грушів» та «Устилуг» очікують 20 та 40 автомобілів відповідно.

Черг з пасажирських автобусів не зафіксовано в обох напрямках.

Нагадаємо, що перетин кордону залежить від роботи усіх представників контрольних служб, які здійснюють свою діяльність в пунктах пропуску та працівників відповідних служб суміжної сторони.

Також рекомендуємо враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії. Інформацію щодо стану черг з території суміжних держав можна простежити за посиланням https://cutt.ly/6K62Hi1.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси