Прикордонники-строковики вирушають на кордон після посиленої підготовки

НАЗАД
13 серпня 2021 14:46

125 строковиків завершили навчання у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора Ігоря Момота.

Протягом майже півтора місяця вони навчалися за програмою підготовки сержантського та старшинського складу.

Ця програма була спрямована на більш поглиблене вивчення Тактики прикордонної служби та Вогневої підготовки.

У ході ґрунтовного вивчення предметів строковики організовували службу в основних видах прикордонних нарядів в ролі старших прикордонних нарядів, а з озброєння окрім АК-74, вивчали ще й ПКМ, РПГ-7В, ДШК, СГД та СПГ-9М.

Окрім того, майбутні сержанти опанували методичну підготовку, технологію управління військовим колективом, зв’язок та інформаційні технології, тактичну медицину, а також адміністративне провадження.

Всі додаткові знання дають змогу вміло організовувати службову діяльність та керувати довіреним персоналом.

Учора прикордонники-строковики вирушили для подальшого проходження служби до Львівського, Чернівецького, Подільського, Мукачівського, Чернігівського та Ізмаїльського прикордонних загонів і вже сьогодні розпочнуть виконання службових обов’язків на рубежах держави.

Зауважимо, що протягом весняного призову 2021 року Головний центр підготував та направив до органів охорони кордону близько 280 строковиків, які пройшли сержантську підготовку.

Держприкордонслужба ефективно захищає український кордон, а якісно підготовлені військовослужбовці – запорука його безпеки!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси