156 військовослужбовців та студентів отримали дипломи в Національній академії прикордонного відомства

НАЗАД
24 лютого 2018 12:42

В Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбувся випуск слухачів факультету підготовки керівних кадрів, військовослужбовців за контрактом та студентів.

Сьогодні, 24 лютого в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбувся випуск слухачів факультету підготовки керівних кадрів, військовослужбовців за контрактом та студентів.

Загалом у цей день з єдиного вищого навчального закладу прикордонного відомства випустилося 156 випускників за різними спеціальностями. Зокрема, 24 офіцери, які навчалися на факультеті підготовки керівних кадрів, 81 випускник – із факультету правоохоронної діяльності, 34 – з факультету іноземних мов і гуманітарних дисциплін, а також 17 представників інженерно-технічного факультету.

«Сьогодні ми вітаємо із закінченням академії 24 офіцерів факультету підготовки керівних кадрів, 80 військовослужбовців, які здобули перший (бакалаврський) рівень вищої освіти, та 52 студентів. Усі випускники виконали програми підготовки й успішно склали атестацію», - відмітив ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук.

Зазначимо, що вищий навчальний заклад з 2010 року в межах ліцензійного обсягу розпочав підготовку цивільної молоді за кошти фізичних та юридичних осіб за відповідними рівнями вищої освіти та спеціальностями актуальними на ринку праці. У 2014 році відбувся перший випуск студентів-фахівців і з того часу з лав академії вийшло понад 750 випускників.

У ході урочистостей випускникам академії вручили дипломи, а також відзначили окремих військовослужбовців відомства державними нагородами.

«Ви – патріотичні, рішучі, сміливі, відчайдушні та сильні волею. Ви – професійно підготовлені до виконання складних завдань на кордонах нашої держави в умовах неймовірних психологічних і фізичних навантажень», -зазначив Олег Шинкарук.

Крім того, на заході хвилиною мовчання вшанували всіх прикордонників, що поклали своє життя, захищаючи Батьківщину. Загалом у збройних протистояннях на сході України загинуло 69 прикордонників, у тому числі й випускники академії Ігор Момот, Євген Пікус, Леонід Шірпал, Ігор Петрів, Микола Зайцев, Віталій Вінніченко, Олександр Дзюбелюк, Олександр Максименко та Павло Дияк, 429 прикордонників дістали поранення, а 5 вважаються зниклими безвісти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси