Ситуація в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування

НАЗАД
09 грудня 2016 08:42

Сьогодні вранці в контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії розмежування в зоні проведення АТО, на в’їзд та виїзд знаходилося така кількість транспортних засобів: «Майорське» – 50/100; «Мар’їнка» – 350/150; «Новотроїцьке» – 0/60; «Гнутове» – 150/40

Сьогодні вранці в контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії розмежування в зоні проведення АТО, на в’їзд та виїзд знаходилося така кількість  транспортних засобів:

«Майорське» – 50/100; «Мар’їнка» – 350/150; «Новотроїцьке» – 0/60; «Гнутове» – 150/40. На цей час усі КПВВ працюють в штатному режимі.

Загалом протягом минулої доби через контрольні пункти в`їзду-виїзду лінію розмежування перетнуло 21,8 тисяч осіб та 3,9 тисяч транспортних засобів:

«Майорське» – 5530 осіб та 1005 транспортних засобів;

«Мар’їнка» – 5480 осіб та 1020 транспортних засобів;

«Новотроїцьке» – 4680 осіб та 1115 транспортних засобів;

«Гнутове» –  3075 осіб та 770 транспортних засобів;

«Станиця Луганська» – 3010 осіб.

Також учора незаконні збройні формування 40 хвилин вели вогонь по позиції контрольного поста «Мар’їнка». Терористи відкрили вогонь зі стрілецької зброї о 18.35. Під час обстрілу громадяни та транспортні засоби в КПВВ «Мар’їнка» не перебували. Постраждалих серед цивільних та військовослужбовців немає. Прикордонники у відповідь вогонь не відкривали.

Шість автомобілів, які перевозили товари до тимчасово неконтрольованої території з порушеннями, виявили співробітники Донецького та Краматорського загонів. Транспортними засобами громадяни намагалися через КПВВ «Новотроїцьке», «Мар’їнка» та «Гнутове» незаконно перевезти автозапчастини, автокосметику, інструменти, будівельні матеріали, рибу,  концелярське приладдя та товари народного споживання на загальну суму майже 65 тисяч гривень. Громадян разом з автівками та вантажем передано представникам ДФС.

Крім того, в КПВВ «Майорське» та «Станиця Луганська» співробітники Краматорського та Луганського загонів зафіксували два випадки, коли громадяни України намагалися «вирішити питання» про безперешкодний пропуск через лінію розмежування за грошову винагороду. На свої пропозиції вони отримали від прикордонників категоричні відмови, після чого порушників передано співробітникам Національної поліції.

Через КПВВ «Новотроїцьке» та «Майорське» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 54 вантажних автомобілі від регіонального Представництва Управління  Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні і вантажівка від компанії «Людина в біді». Транспортні засоби перевозили для мешканців Донецької та Луганської областей будівельні матеріали, продуктові набори, меблі та обігрівачі загальною вагою майже 500 тонн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси