13 шкільних команд взяли участь у змагання серед «Юних друзів прикордонників» на базі Навчального центру Держприкордонслужби

НАЗАД
24 вересня 2016 14:25

Вчора на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбулись змагання на кубок першості серед шкільних загонів «Юних друзів прикордонників». У змаганнях взяли участь т

Вчора на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбулись змагання  на кубок першості серед шкільних загонів «Юних друзів прикордонників». У змаганнях взяли участь тринадцять команд, які перемогли в районах міста Черкаси.

Розпочалися змагання традиційно з урочистого шикування, підняття жовто-блакитного стягу під виконання Гімну України. Після напутніх слів від керівництва Навчального центру, ветеранів та гостей змагань, розпочався перший конкурс. У ньому команди намагалися набрати максимум балів. Адже проходження урочистим маршем та виконання пісні є першим здобутим балом. Як говорили самі учасники змагань, перший бал є квитком до перемоги. Не менш важливим була й вогнева підготовка (виконання вправ стрільб з АК-74), вивчення слідів, воєнізована естафета, неповне розбирання та збирання автомату,  здійснення евакуації умовного потерпілого на ношах за найкоротший час.

У безкомпромісній, але чесній боротьбі кубок першості здобула команда «Терен» Тернівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів Смілянського району.

Прикордонники завжди зацікавлені у тісному спілкуванні з молоддю, адже саме із цих дітей підростають майбутні охоронці рубежів нашої держави. Члени клубів «ЮДП» вже у підлітковому віці знайомляться із усіма аспектами служби на кордоні та обирають майбутній життєвий шлях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси