Українські та російські прикордонники вживають заходи щодо підтримання правопорядку в акваторії Азовського та Чорного морів

НАЗАД
30 сiчня 2014 15:09

Учора під час проведення спільних оперативно-профілактичних заходів по підтриманню сприятливого режиму плавання, недопущення браконьєрської діяльності і охорони морських біоресурсів в Азово-Керченському ре

Так, учора під час проведення спільних оперативно-профілактичних заходів по підтриманню сприятливого режиму плавання, недопущення браконьєрської діяльності і охорони морських біоресурсів в Азово-Керченському регіоні російські прикордонники біля села Кучугури (РФ) затримали катер з 3 громадянами України.

Троє жителів міста Керч, які вийшли на  малому плавзасобі (катер «Орлан-2» типу Амбасадор) в Азовське море для вилову морепродуктів, незаконно перетнули розмежувальну лінію та були затримані прикордонниками суміжної сторони.

Під час затримання громадяни України проігнорували сигнали щодо зупинки і попереджувальні постріли та зупинилися лише після одиночного пострілу в двигун катера. Самі рибалки в ході затримання не постраждали. Під час попереднього огляду на борту знаходились  приблизно 200 кг риби, та знаряддя лову, навігаційний пристрій «Гармін». Порушники були затримані для складання процесуальних документів та прийняття правового рішення. Суміжна сторона відразу після виявлення правопорушення та затримання громадян України проінформувала Держприкордонслужбу України.

25 грудня 2013 року затримані громадяни були передані українській стороні. Представниками Держприкордонслужби України стосовно затриманих були складені протоколи адмінпровадження.

 Наразі українські та російські прикордонники продовжують спільні дії щодо підтримання правопорядку в акваторії Азовського та північно-східній частині Чорного морів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси