У прикордонному відомстві курс на подолання корупції – невідворотний

НАЗАД
08 травня 2015 17:16

У Державній прикордонній службі України продовжуються заходи по протидії корупції серед персоналу відомства. Один із напрямків – активізація роботи підрозділів внутрішньої безпеки.

<

У Державній прикордонній службі України продовжуються заходи по протидії корупції серед персоналу відомства. Один із напрямків – активізація роботи підрозділів внутрішньої безпеки.

Так, під час проведення раптової перевірки порядку організації несення служби зміною прикордонних нарядів у одному з міжнародних пунктів пропуску на ділянці Білгород-Дністровського прикордонного загону співробітниками ВБ у військовослужбовця були виявлені 900 гривень та 1 тисяча російських рублів. Надати чіткі поясненнья щодо походження коштів прикордонник не зміг. Наразі військовослужбовця відсторонено від виконання службових обов’язків. За даним фактом призначено службове розслідування, після якого прикордонника, скоріш за все, буде звільнено з відповідними правовими наслідками.

Проте сьогодні є також багато прикладів, коли прикордонники попереджають спроби дачі хабара та борються з цим ганебним явищем.

Учора в аеропорту «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» під час оформлення пасажирів рейсу «Київ - Тегеран» виявили  в паспортних документах двох громадян Ірану протерміновані українські візи. Коли іноземцям повідомили, що вони порушили правила перебування на території України і будуть притягнені до адміністративної відповідальності – порушники запропонували прикордонному нарядові «вирішити питання на місці» за 1000 гривень.

Спробу дачі хабара було задокументовано, а стосовно іноземців складено протокол про адміністративне правопорушення.

Державна прикордонна служба України ще раз звертається до громадян, які прямують через державний кордон, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси