У Національній Академії Держприкордонслужби відбувся 22-й випуск молодих офіцерів

НАЗАД
01 липня 2014 15:10

Нещодавно у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбувся 22-й випуск офіцерів-прикордонників з початку років незалежності України.

Нещодавно у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбувся 22-й випуск офіцерів-прикордонників з початку років незалежності України.

В урочистостях з нагоди випуску офіцерів Державної прикордонної служби України взяли участь начальник управління підготовки персоналу Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України Сергій Савін, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус, міський голова Сергій Мельник, голова обласної ради Іван Гончар, ветерани-прикордонники, а також рідні та близькі офіцерів- випускників.

Загалом цього року  до лав Державної прикордонної служби України стали 207 випускників — лейтенантів, 67 слухачів отримали оперативно-тактичний рівень підготовки, 144 випускники — студенти Національної академії готові до праці в установах і організаціях України. Із них 6 - занесені на Дошку пошани, 88 випускників отримали диплом з відзнакою.

У зв’язку із суспільно-політичною обстановкою в країні урочистості з нагоди випуску були проведені на території навчального закладу, а не як завжди на Майдані Незалежності міста Хмельницького. Колишні курсанти, а сьогодні уже лейтенанти, отримали дипломи з рук своїх наставників та пройшли урочистим маршем по плацу.

Варто зазначити, що з тих, хто отримав дипломи з відзнакою, 59 офіцерів за власним бажанням поїдуть служити в східні області на українсько-російський кордон. Серед них є також і дівчата.

Близько 80% офіцерів-випускників, вже отримали бойовий досвід, бо під час навчання проходили стажування та здійснювали охорону державного кордону України в місцях ведення бойових дій у східних областях України та на адміністративному кордоні з АР Крим.

Історія академії розпочинається 1 січня 1993 року, коли відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 14 грудня 1992 року № 700 було створено Інститут Прикордонних військ України, на базі Хмельницького вищого артилерійського командного училища імені маршала артилерії М.Д. Яковлєва. Перший випуск офіцерів-прикордонників проведено у червні 1993 року. Тоді 90 офіцерів були направлені для проходження служби у Прикордонні війська України.

За цей час академія випустила більше 9000 офіцерів-прикордонників. Вона стала провідним навчальним закладом, що готує справжніх патріотів нашої Батьківщини, які на високому професійному рівні виконують відповідальне завдання з охорони державного кордону України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси