(ВІДЕО)За допомогою безпілотника прикордонники виявили на кордоні з Молдовою порушника

НАЗАД
07 квiтня 2016 11:45

Держприкордонслужба активно використовує в охороні кордону новітні технічні засоби, аби ефективно протидіяти порушенням на держрубежі. Зокрема, безпілотні літальні апарати, що є на озброєнні у прикордонник

Держприкордонслужба активно використовує в охороні кордону новітні технічні засоби, аби ефективно протидіяти порушенням на держрубежі. Зокрема, безпілотні літальні апарати, що є на озброєнні у прикордонників, дозволяють виявляти та оперативно реагувати на всі протиправні дії.

Так, застосування дрона на українсько-молдовській ділянці кордону допомогло виявити порушника кордону. Дільничний інспектор прикордонної служби за допомогою безпілотного літального апарату на ділянці відділу «Павлівка» Котовського загону зафіксував рух невідомої особи з боку Молдови в Україну. Інформацію він відразу передав групі реагування від мобільної прикордонної застави «Котовськ». Її бійці, висунувшись в район подій, за декілька хвилин затримали громадянина Молдови, який перетнув кордон поза межами пунктів пропуску.

В даний час на порушника складені документи про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 КУпАП, а за рішенням суду на особу накладено стягнення у вигляді штрафу 1700 грн.  Молдованина було передано встановленим порядком суміжній стороні.

Необхідно зазначити, що подібні нововведення у вигляді використання безпілотних літальних апаратів і надалі активно впроваджуватимуться у повсякденну діяльність охоронців кордону.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси