(ВІДЕО)На Вінниччині відкрили новий відділ «Студена» Могилів-Подільського загону

НАЗАД
16 грудня 2015 11:33

З метою збільшення щільності охорони державного кордону та з урахуванням змін в обстановці на придністровському сегменті українсько-молдовського рубежу, керівництвом Держприкордонслужби прийнято р

З метою збільшення щільності охорони державного кордону та з урахуванням змін в обстановці на придністровському сегменті українсько-молдовського рубежу, керівництвом Держприкордонслужби прийнято рішення про відкриття на даному напрямку нового прикордонного підрозділу.   

В урочистостях з відкриття  нового відділу прикордонної служби «Студена», що у Піщанському районі Вінниччини, взяли участь начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-майор Сергій Косік, очільник Західного регіонального управління полковник Володимир Єгоров, голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, начальник Чернівецького прикордонного загону Павло Лисак, керівництво суміжних служб, представники органів місцевого самоврядування та духовенство.

Генерал-майор Сергій Косік привітав персонал з відкриттям. «Упродовж короткого часу, відведеного на відбудову відділу, ви склали своєрідний іспит на міцність і зробили крок, що наближує нас до сучасних європейських прикордонних стандартів», - підкреслив керівник Південного регіонального управління.

Начальник прикордонного загону полковник Юрій Василик подякував за зроблену роботу, адже в рамках фінансового забезпечення та власними силами прикордонники здійснили ремонт та оновлення будівель, споруд адміністративно-житлового і господарського призначення, проклали водопостачання та водовідведення, переобладнали мережу теплопостачання, а також відремонтували бокси, де зберігається та утримується автомобільна техніка: легкові авто, мотоцикли, квадрацикли. Також начальник загону подякував керівництву Вінницької обласної державної адміністрації за виділення допомоги на облаштування прикордонного підрозділу.

Під час відкриття гості мали можливість оглянути відремонтовані будівлі, новостворені робочі місця для прикордонників та ознайомитися з сучасними технічними засобами, що використовуються в охороні кордону.

Відділ прикордонної служби «Студена» Могилів-Подільського загону створено на базі колишньої однойменної прикордонної застави. Він відповідає усім сучасним прикордонним стандартам, а його інфраструктура та технічне забезпечення дозволяє якісно виконувати завдання з охорони та оборони державного кордону. Персонал підрозділу охоронятиме близько 14 км державного кордону України з Молдовою на ділянці невизнаної Придністровської Республіки. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси