Прикордонники вживають оперативні заходи у боротьбі із злочинною діяльністю на річці Дунай

НАЗАД
02 вересня 2015 08:32

У Держприкордонслужбі продовжуються вживатися активні заходи щодо недопущення випадків контрабандної діяльності в тому числі і на річці Дунай, що на ділянці відповідальності Ізмаїльського прикордонного заг

У Держприкордонслужбі продовжуються вживатися активні заходи щодо недопущення випадків контрабандної діяльності в тому числі і на річці Дунай, що на ділянці відповідальності Ізмаїльського прикордонного загону. Одним із основних способів контролю за надводною обстановкою є  використання відомчої автоматизованої інформаційної системи, через яку отримується інформація про рух суден.

Державний кордон по річці Дунай охороняється  прикордонними нарядами як у пішому порядку, так і на прикордонних катерах. Інновацією в охороні державного кордону є несення служби на мобільних прикордонних постах на плавучій основі. При кожному з них знаходяться малі прикордонні катери, які використовуються у разі зміни обстановки. Також використовуються  і  тактичні катерні групи від Одеського загону морської охорони.

Правоохоронцями здійснюється постійний обмін інформацією по річковій ділянці з румунськими колегами, що дозволяє оперативно вживати заходи щодо затримання порушників законодавства України. Як правило, інформацію про судно, яке планує здійснення прохід по річці,  правоохоронці отримують завчасно. У випадку, якщо є підозра у протиправній діяльності, оглядова група у складі правоохоронців Ізмаїльського прикордонного загону та Одеського загону морської охорони із залучення службових собак висаджується на нього безпосередньо перед його заходом у р. Дунай. Її головним завданням - є  огляд суден з метою недопущення потрапляння на територію України зброї, наркотичних речовин,  інших заборонених предметів та нелегальних мігрантів.

Також одним із пріоритетних напрямків діяльності загону – є боротьба з контрабандою нафтопродуктів. Одним із яскравих прикладів ефективної діяльності співробітників Держприкордонслужби є виявлення у пункті пропуску «Ренійський морський торгівельний порт» невідповідності документів на вантаж наприкінці лютого цього року. Під час оформлення на прихід танкера агентуючою фірмою було подано документи на вантаж платформат (lightplatformate) у кількості 1649,329 метричних тонн, який транспортували з м. Брод (Боснія та Герцеговина) до м. Києва. У ході  оглядової роботи у  співробітників Держприкордонслужби виникли підозри щодо заявленого нафтопродукту, тому з метою перевірки його відправили на експертизу. У результаті було встановлено, що дана речовина не є платформатом.  На даний вантаж Приморським районним судом був накладений арешт. Загальна оцінка контрабанди підакцизного товару склала понад 19 мільйонів гривень.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси