Прикордонники виявили генерал-майора російських казаків та кілька росіян-екстремістів

НАЗАД
03 липня 2014 17:09

Учора ввечері прикордонники Донецького загону у пункті пропуску   «Успенка» зупинили для перевірки громадянина Росії. Адже з’ясувалося, що у росіянина, який

Учора ввечері прикордонники Донецького загону у пункті пропуску   «Успенка» зупинили для перевірки громадянина Росії. Адже з’ясувалося, що у росіянина, який йшов на вихід з нашої країни, відміток про в’їзд в Україну не було.

У ході перевірки речей чоловіка було знайдено погони генерал-майора російських казаків, 10 шевронів народного ополчення, шеврон сибірських казаків, мисливський ніж, візитні картки координаційних центрів, накопичувач та ноутбук. Під час перегляду інформації з накопичувача та ноутбука було виявлено безліч фото цього громадянина у формі генерала-майора казаків та фото казачого спецназу з автоматичною зброєю, документи спеціального призначення (посібник для руського казака, методи та способи боротьби ополченця тощо), а в мобільному телефоні були номери терористів. Затриманого передали співробітникам  АТО.

Крім того на Харківщині у пункті пропуску «Куп'янськ-Вузловий»   прикордонники виявили росіянина, який міг брати участь у дестабілізаційних заходах. Чоловік їхав поїздом «Москва-Луганськ». Під час бесіди він заявив, що їде побачити ситуацію в Україні та згодом приєднатися до подій на східній Україні.

Також прикордонники Харківського загону у пункті пропуску «Козача Лопань» у поїзді, що їхав із Москви до Севастополя, перевірили ще 2 громадян Росії. Чоловіки не змогли пояснити мету свого перебування на території України, а при проведенні огляду у їхніх речах знайшли військові квитки, камуфльований рюкзак, спальний мішок, армійський речовий мішок та ремінь, розвантажувальний жилет, документи на постановку на військовий облік.

Наразі трьом росіянам винесено постанову про заборону в’їзду на територію України терміном на 3 роки та повернуто в Росію.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси