Прикордонники вдосконалюють разом з європейськими експертами навички виявлення підроблених документів

НАЗАД
06 квiтня 2016 13:08

Співробітники Державної прикордонної служби постійно вдосконалюють навички по перевірці документів та регулярно проходять відповідні курси навчання, які організовує консультативна місія ЄС. 

За сприяння консультативної місії ЕС в Україні та із залученням учасників пілотного проекту «Нове обличчя кордону» в аеропорту «Київ» відбувся навчальний тренінг з виявлення підроблених документів.

До тренінгу були залучені експерт з питань віз та документів Рутгер Шааф і стратегічний радник прикордонної служби та офіцер прикордонного управління Іво Керстен з Нідерландів.  Закордонні спеціалісти ознайомили прикордонників ОКПП «Київ» з добіркою виявлених за останні три місяці підроблених документів, а також найбільш цікавими випадками використання чужих паспортів та іншими тонкощами правопорушників. Експерти разом з прикордонниками розібрали найхарактерніші підробки віз та дозволів на проживання і ознайомили з особливостями правил в`їзду громадян до країн ЕС та Шенгенської угоди.

Прикордонники активно брали участь у заняттях і обговорювали з зарубіжними колегами профільні питання, а  наприкінці занять пройшли контрольні тести на виявлення осіб, які можуть прямувати за чужими документами.

Необхідно зазначити, що співробітники Державної прикордонної служби постійно вдосконалюють навички по перевірці документів та регулярно проходять відповідні курси навчання, які організовує консультативна місія ЄС. Протягом останнього періоду відповідні заняття з українськими прикордонниками проводили спеціалісти з Німеччини, Польщі, США, Великобританії. Як результат, персонал відомства набуває практичних навичок по перевірці паспортів, виявленню підроблених, недійсних і не встановленого зразка документів,  роботи з технічними засобами для їх перевірки.

 

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси