Прикордонники Одеського ЗМО наздогнали та затримали браконьєрів

НАЗАД
04 травня 2014 10:01

Постом технічного спостереження «Залізний Порт» було виявлено нерозпізнану середню ціль на відстані 7,5 миль від берега. Зупинилися браконьєри лише після попереджувальних пострілів.<

2 травня, пізно ввечері постом технічного спостереження «Залізний Порт» було виявлено нерозпізнану середню ціль на відстані 7,5 миль від берега. Об’єкт на зв'язок не виходив, на запит прикордонників не реагував. Оцінивши обстановку, командир катера морської охорони «Златокрай» Одеського ЗМО, який несе чергування на херсонсько-скадовському напрямку, прийняв рішення затримати судно-порушника.

Через туман візуально ідентифікувати порушників було важко, тому прикордонний катер, в цілях безпеки, наближався до порушників приховано, без вогнів і на малому ході. Коли прикордонники побачили обриси судна, з’ясувалося, що це, скоріш за все, рибопромислове судно довжиною близько 16 м.

Зрозумівши, що сховатися не вдасться, рибалки розпочали небезпечне маневрування, намагаючись втекти у бік державного кордону України. Прикордонники розпочали переслідування. Щоб не дати порушнику втекти, командир катера змушений був відкрити попереджувальну стрільбу з автоматичної зброї. Лише після таких заходів шхуна застопорила хід.

Порушником виявилось рибопромислове судно під прапором України, яке приписане у порту Херсон, але базується останнім часом у порту Чорноморське (Крим). На борту було 5 громадян України.

Відповідно до чинного законодавства та з метою з’ясування обставин правопорушення на борт судна порушника було вислано оглядову групу, яка встановила, що судно займалось промисловим виловом риби, зокрема камбали-калкан, про що свідчили наявні на борту близько півсотні  сіток для вилову камбали і безпосередній улов з 25 камбалами-калкан.

Наразі обставини правопорушення з’ясовуються.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси