(ВІДЕО) Держприкордонслужба України отримала від Нідерландів ще одну потужну партію медичної техніки та обладнання

НАЗАД
16 жовтня 2023 12:00

В Україну поставлені ще 4 балістично-броньовані стабілізаційно-діагностичні модулі, в тому числі стоматологічний кабінет.

«Ми отримали стабілізаційно-діагностичні модулі, які будуть використовуватись на фронті. В середині модуля є все необхідне для проведення різних операцій і складних в тому числі», - говорить начальник відділу медичного забезпечення бригади Сталевий кордон Анатолій Коваленко.

Зазначені мобільні комплекси постачаються компанією-виробником «Hospitainer» за урядовою програмою та координацією Посольства Королівства Нідерландів в Україні щодо посилення медичних спроможностей Сил оборони України під час триваючої агресії. Медичне обладнання, а саме стабілізаційно-діагностичні модулі медичної підтримки відповідають принциповій класифікації мобільних медичних підрозділів армій країн НАТО Role 1, Role 2 Basic (базова), Role 2 Enhanced (розширена), вже стоять на озброєнні прикордонних медиків та використовуються за призначенням, рятуючи життя.

«Hospitainer» приїжджає з допомогою в Україну не вперше. Представник «Hospitainer» Бар-Джоп Круйсен додав, що компанія передала українським військовим вже 9 таких шпиталів, і планує ще 12.

Модулі високомобільні, захищенні, автономні, високоінтелектуальні та забезпечені всім необхідним для надання якісної медичної допомоги протягом тривалого часу. Ці шпиталі є всесезонними, мають усю необхідну техніку та ліки. У них можуть надавати першу медичну допомогу, проводити операції, а також розгортати стаціонар.

«Це комплекс, який містить кілька модулів – діагностичний та лікувальний. Модулі оснащені відповідними матеріалами, засобами, апаратурою для надання допомоги. Це високомобільний комплекс, який можна на будь-якій ділянці місцевості розгорнути, надати допомогу бійцям, і швидко згорнути та поїхати на іншу ділянку допомагати. Тому я думаю, ці модулі покращать нашу мобільність і покращать надання допомоги на етапах евакуації», - зазначає начальник служби охорони здоров’я бригади «Сталевий кордон» Олександр Солобчук.

Начальник стоматологічного відділення одного зі шпиталів Держприкордонслужби України Олександр Кузнєцов зауважив, що у мобілізованих доволі часто є проблеми із зубами і завдяки такому медичному кабінету бійці зможуть отримати якісну стоматологію навіть недалеко від передової.

За підтримки закордонних партнерів Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами країн-партнерів НАТО. Відомство швидкими темпами нарощує потужності підрозділів медичного забезпечення та запрошує людей, які хочуть працювати в професійній команді, сучасним обладнанням та приносити користь своїй країні. Шукаємо та чекаємо на лікарів, середній та молодший медичний персонал (працевлаштування/мобілізація/контрактна служба). Звертайтеся у центри комплектування Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси