Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Прикордонники розшукали в горах порушника, який просив про допомогу

Прикордонники розшукали в горах порушника, який просив про допомогу

Назад
05 Жовтня 2024, 08:27

Військовослужбовці відділу «Новоселиця» врятували правопорушника, який заблукав у горах. Його знайшли змерзлого, голодного та дезорієнтованого після більш ніж півдобового перебування у лісі.

25-річний киянин мав намір у незаконний спосіб потрапити до Словаччини. Він сконтактувався через соцмережі з особою, яка погодилася посприяти йому у цьому за грошову винагороду у розмірі 2000 доларів США. Чоловік переказав необхідну суму коштів на рахунок невідомого і далі діяв за його вказівками.

Перетин кордону планувався у районі прикордонного села Дубриничі Закарпатської області. Киянин дістався туди над вечір і пішов через ліс у вказаному йому напрямку. Згодом він втратив орієнтування і заблукав. Чоловік провів у горах цілу ніч у холоді і під дощем. Коли він зрозумів, що йому не вдасться ані дістатися Словаччини, ані вибратися з лісу, вирішив просити прикордонників про допомогу. Він зателефонував на «Гарячу лінію» Держприкордонслужби і повідомив свої координати.

На пошуки правопорушника вислали прикордонні наряди від відділу «Новоселиця». Чоловіка знайшли у лісі знесиленого та переохолодженого. Його доставили у прикордонний підрозділ, надали необхідну допомогу, забезпечили сухим одягом та нагодували. Він розповідав, що уже не сподівався вціліти, оскільки сильно змерз та постійно чув звуки диких звірів. 

На щастя, життю затриманого уже нічого не загрожує. Втім, йому доведеться відповісти перед судом за спробу незаконно перетнути державний кордон України.

 

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту