(ВІДЕО) Хто і як може отримати інформацію про перетинання особою державного кордону України?

НАЗАД
18 липня 2022 15:53

Упродовж останніх двох тижнів істотно почастішали звернення до Державної прикордонної служби України осіб, яким необхідно підтвердити факт перетинання кордону України, або ж дізнатися про обмеження щодо виїзду за кордон.

Про механізм звернень за такою інформацією розповідає помічник Голови Державної прикордонної служби України Андрій Простаков.

Для отримання такої інформації потрібно звернутися із заявою до Державної прикордонної служби України. На сьогодні цю інформацію обробляє лише один підрозділ – Головний центр обробки спеціальної інформації.

Заява подається на адресу Адміністрації Держприкордонслужби. Зразок заяви є на сайті ДПСУ у розділі «ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН», пункт «ВИМОГИ ДО ЗВЕРНЕНЬ ТА ЗРАЗКИ ЗАЯВ» https://dpsu.gov.ua/ua/vimogi-do-zvernen-ta-zrazki-zayav/. До заяви додається копія паспорта, обов’язково додаються реквізити: громадянство, прізвище, ім’я, дата народження. Такі запити надсилаються з живим підписом. Запити такого типу, що надходять факсом чи електронною поштою – не обробляються.

У заяві може використовуватися також електронний цифровий підпис.

Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», такі запити обробляються протягом 15 - 30 діб. Всі відповіді про факти перетину державного кордону надходять запитувачам у письмовому вигляді на адресу вказану у заяві.

У якості альтернативи особа може приїхати до громадської приймальні й отримати свою відповідь особисто.

Наголошуємо, що інформація про перетинання кордону особою – конфіденційна та без її згоди не надається третім особам. Доволі часто до Державної прикордонної служби України звертаються із запитами про перетинання кордону конкретними особами їхні роботодавці, колишні чоловіки / дружини тощо. Таким запитувачам, згідно із вимогами Закону України «Про захист персональних даних», надається відмова у наданні інформації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси