Жительку Одещини засуджено за надання хабаря прикордоннику

НАЗАД
25 червня 2021 12:45

Українці, яка пропонувала 100 доларів США прикордоннику, суд призначив штраф у розмірі 8 500 грн.

Жінці, у зв’язку з несплатою боргу, був заборонений виїзд з України. Вона спробувала двічі виїхати з України – у січні та у лютому 2019 року, проте отримала від прикордонників рішення про відмову у пропуску.

Тому мешканка Одещини 6 лютого 2019 року вирішила надати прикордоннику відділу прикордонної служби «Лужанка» хабар, поклавши поміж сторінок свого паспорта для виїзду за кордон 100 доларів США.

Прикордонник від неправомірної вигоди відмовився та попередив жінку про кримінальну відповідальність за таку пропозицію. Однак остання відповіла, що розуміє, що вчиняє протиправні дії та, не зважаючи на це, продовжила просити і наполягати на сприянні їй у перетинанні кордону.

По даному факту прикордонники повідомили співробітників Нацполіції, які прибули до пункту пропуску. Проте під час спілкування жінка заявила поліцейським, що вона передала прикордоннику лише паспорт, а гроші зберігала в паспорті, оскільки не мала куди їх покласти.

Незважаючи на невизнання вини обвинуваченою, суд, дослідивши відеозаписи та інші матеріали справи, визнав її винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 369 ККУ та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 8500 грн.

Крім того, відповідно до вироку Берегівського районного суду Закарпатської області, речові докази – 100 доларів США, конфіскували в дохід держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси