Затримали волинянку, яка організувала «бізнес» на незаконному переправленні осіб за кордон

НАЗАД
27 червня 2023 10:00

Оперативники Волинського прикордонного загону спільно зі співробітниками управління міграційної поліції та слідчими СУ ГУНП в області, за процесуального керівництва обласної прокуратури задокументували злочинну діяльність жительки Волині, яка налагодила схему нелегального виїзду призовників за кордон.

Правоохоронці затримали 26-річну жінку поблизу одного з пунктів пропуску на Львівщині. Фігурантка саме збиралася відправити «клієнта» у закордонну подорож. За таку послугу жінка отримала плату у розмірі 5500 доларів США. За налагодженою схемою охочих незаконно виїхати за кордон зловмисники попередньо вносили в електронну систему «Шлях», що давало їм право як водіям, які здійснюють міжнародні перевезення, виїжджати за межі України.

За місцями проживання фігурантів провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили та вилучили значні суми коштів в національній та іноземній валюті, банківські картки, комп’ютерну техніку, печатки, чорнові записи тощо.

Зловмисницю затримано в порядку статті 208 КПК України та оголошено про підозру за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси