Західний кордон. Ситуація в пунктах пропуску

НАЗАД
30 грудня 2022 10:02

За добу 29 грудня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 89 тисяч осіб та 19 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 44 тисячі осіб. 27 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 45 тисяч осіб, 41 тисяча з них – громадяни України.

Оформлено 77 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Станом на 09:30 30 грудня пункти пропуску на кордоні з Польщею працюють в штатному режимі. За попередню добу пасажиро потік зменшився в обох напрямках.

Майже на усіх пунктах пропуску зафіксовано черги з легкових автомобілів у напрямку виїзду до Польщі. Зокрема на перетин кордону очікують від 20 до 135 автівок, найбільше в «Устилузі». У «Шегинях», «Краківці» та «Устилузі» на в’їзд в Україну очікує від 20 до 55 легковиків. Не зафіксовано накопичення автомобілів у пункті пропуску «Смільниця».

Пасажирські автобуси очікують на виїзд до сусідньої країни майже у всіх пунктах пропуску. Значного накопичення немає, у чергах зупинилось від 3 до 11 автобусів, найбільше у «Раві-Руській». На в’їзд в Україну у пунктах пропуску «Шегині», «Краківець» та «Грушів» очікують від 6 до 14  автобусів.

Рекомендуємо громадянам, які планують слідувати через Польщу транзитом, обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей, на яких не спостерігається значних накопичень легковиків. 

Нагадаємо, що перетин кордону залежить від роботи усіх представників контрольних служб, які здійснюють свою діяльність в пунктах пропуску та працівників відповідних служб суміжної сторони.

Також рекомендуємо враховувати можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб у пунктах пропуску через відключення електроенергії.

Інформацію щодо стану черг з території суміжних держав можна простежити за посиланням https://cutt.ly/6K62Hi1.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси