З 1 липня понад 3,5 тисяч громадян перетнуло державний кордон, прямуючи збирати гриби та ягоди

НАЗАД
09 вересня 2013 14:08

З 1 липня на кордоні України з Білоруссю розпочався сезонний пропуск громадян, які займаються збором дикоросів. Лише за перші дні липня прикордонники вже пропустили через українсько-білоруський кордон пона

З 1 липня на кордоні України з Білоруссю розпочався сезонний пропуск громадян, які займаються збором дикоросів. До цієї роботи переважно залучаються майже усі члени родин, що проживають в прикордонні.

Сьогодні можливість перетинати кордон та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь мають жителі 10 прикордонних населених пунктів Рокітнівського району Рівненської області. Такої домовленості досягнули уряди та прикордонні відомства України і Білорусі для уникнення порушення прикордонного режиму та з метою запобігання масовим порушенням державного кордону. Сезонний пропуск громадян через кордон для збору дикоросів відбувається в трьох тимчасових облаштованих пунктах: «Познань», «Дроздинь» та «Березове».

Лише за перші дні липня прикордонники вже пропустили через українсько-білоруський кордон понад 3,5 тисячі місцевих жителів. Для прикладу, минулого року з метою збору врожаю ягід та грибів кордон перетнуло понад 83 тисяч осіб. В більшості випадків відмічалася чітка організованість місцевого населення та траплялися й непорозуміння. Деякі місцеві мешканці намагаються незаконно перетнути державний кордон поза встановленими місцями пропуску. Так, минулого року співробітники Держприкордонслужби зафіксували майже 150 таких випадків.

Державна прикордонна служба України закликає людей до організованості під час перетину кордону в сезон збору дикоросів та інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси