У Маріуполі сім’ям двох загиблих прикордонників - воїнів АТО- вручили ордери на квартири

НАЗАД
15 квiтня 2016 17:22

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський разом із міським головою міста Маріуполя Вадимом Бойченком вручили ордери на право власності квартир двом родинам заги

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський разом із міським головою міста Маріуполя Вадимом Бойченком вручили ордери на право власності квартир двом родинам загиблих прикордонників - воїнів АТО, які захищали Батьківщину на сході.

Сім’ї прикордонників Романа Дюміна та Юрія Філіпповського отримали двокімнатні квартири площею 61,5 кв.м. У дружин загиблих воїнів залишилось по двоє неповнолітніх дітей, наймолодшому з яких тільки 2 роки. У подарунок до новосілля родини отримали від міської та обласної влади побутову техніку.

Житло було придбано за кошти державної субвенції в 2015 році. Дані про потреби у забезпеченні житлом зазначених сімей прикордонників надавалися в минулому році Адміністрацією Держприкордонслужби України до Мінсоцполітики та Донецької облдержадміністрації відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

«Сьогодні - це приклад соціального супроводу дітей загиблих героїв. Військові захищають державу, а держава захистить їхні родини», - наголосив очільник області Павло Жебрівський.

Нагадаємо, що військовослужбовці Державної прикордонної служби України Роман Дюмін та Юрій Філіпповський загинули під час виконання своїх обов’язків  у зоні АТО.

Зокрема, інспектор прикордонної служби старший прапорщик Роман Дюмін героїчно загинув 14 серпня 2014 року в районі мосту поблизу  с. Успенка. Тоді між прикордонниками відбулося бойове зіткнення з групою озброєних осіб, які рухались зі сторони с. Степне. Незадовго до цього, 31 липня 2014 року, героїчно загинув старший технік прапорщик Юрій Філіпповський. В цей день терористи обстрілювали прикордонний підрозділ, що входив до складу відділу «Амвросіївка».

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси