У Києві розпочався Міжнародний семінар «Подолання корупції у сфері прикордонної безпеки та менеджменту»

НАЗАД
18 березня 2016 12:20

Учора в Києві стартував  Міжнародний практичний семінар на тему «Подолання корупції в сфері прикордонної безпеки та менеджменту&raq

Учора в Києві стартував  Міжнародний практичний семінар на тему «Подолання корупції в сфері прикордонної безпеки та менеджменту», що організований Департаментом з питань протидії транскордонних загроз Секретаріату ОБСЄ за всебічної підтримки Державної прикордонної служби України. До заходу долучилися народний депутат України заступник Голови Комітету з боротьби з корупцією Віктор Чумак, Глава Місії ЄС з надання прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) Посол Ендрю Тесорьєр, Директор Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби   Олена Волобуєва та Начальник відділу з транскордонних загроз Секретаріату ОБСЄ Денніс Косгров.

Міжнародний семінар  є завершальним заходом у рамках проекту ОБСЄ «Інтерактивна тренувальна програма протидії корупції для представників прикордонних, митних та антикорупційних органів України і Республіки Молдова». Він проводиться з метою підвищення потенціалу Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України, Національного антикорупційного бюро України, Департаменту прикордонної поліції Республіки Молдова, Митної служби Республіки Молдова та антикорупційної прокуратури Республіки Молдова у проведенні розслідувань корупційних справ та кримінальному переслідуванні з акцентом на транскордонні виклики.

Усі без виключення учасники висловили солідарність в тому, що корупція – це системне явище, яке глибоко проникає в життя всього суспільства та може паралізувати будь-яку сферу діяльності на будь-якому рівні. Учасники погодились, що з метою недопущення регресу сектору прикордонної безпеки необхідно вивчати передові світові практики з подолання корупції та превентивних антикорупційних методик, розробляти і ефективно імплементувати в повсякденну діяльність інтегровані, комплексні системи, програми та концепції протидії корупції у сфері прикордонної безпеки та менеджменту.

З метою формування професійних компетенцій та розвитку мотивації щодо несприйняття корупції як знищуючого і ганебного феномену в сфері прикордонної безпеки до участі в Міжнародному семінарі були запрошені 20 представників Пілотного проекту «Нове обличчя кордону».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси