У «Борисполі» прикордонники виявили подружжя з Лівії, які планували «навчатися» в Києві, та пакистанця з підробленою візою Швеції

НАЗАД
13 сiчня 2016 15:15

Держприкордонслужба продовжує відстежувати динаміку руху незаконних мігрантів та вдосконалювати систему охорони кордону на можливих шляхах їхнього в&r

Держприкордонслужба продовжує відстежувати динаміку руху незаконних мігрантів та вдосконалювати систему охорони кордону на можливих шляхах їхнього в’їзду та виїзду.

Зокрема, учора в аеропорту «Бориспіль» були виявлені та не пропущені в Україну двоє громадян Лівії. 42-річний чоловік та 40-річна жінка, які виявилися подружжям, прибули рейсом зі Стамбулу. В Україну вони прилетіли вперше, начебто, для навчання в одному з вишів Києва. Проте, як з'ясувалося, у даних громадянин не було на те необхідних документів. Крім того, даний заклад не очікував на приїзд іноземних абітурієнтів. Після того як лівійцям відмовили у в’їзді через не підтвердження мети поїздки, вони заявили, що планують в Україні лікуватися від безпліддя. Однак і на це не мали жодних підтверджуючих документів, ані епікризу від лікарів, ані медичних карток, та й під час бесіди не змогли вказати, в яку саме клініку будуть звертатися. Наразі порушників повернули зворотнім рейсом.

Також учора прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» виявили громадянина Пакистану. Він намагався потрапити транзитом до Стокгольму за підробленою візою Швеції.

Загалом у минулому році співробітники Держприкордонслужби відмовили в перетині державного кордону більше 13 тисячам потенційних незаконних мігрантів, а це у 1,5 рази більше ніж у 2014 році. Також впродовж останнього часу прикордонники фіксують збільшення кількості незаконних мігрантів, які намагаються потрапити до країн ЄС.       

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси