Європейська служба зовнішніх справ (EEAS) – від розуміння пріоритетів до ефективної взаємодії

НАЗАД
30 листопада 2023 17:46

Роль та місце Державної прикордонної служби України у відсічі збройної агресії росії та стан взаємодії прикордонного відомства з Консультативною Місією ЄС – два ключові питання, які стали основою для обговорення у ході зустрічі керівництва Держприкордонслужби та EEAS, яка керує зовнішніми зв’язками ЄС, безпекою та оборонною політикою.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Володимир Нікіфоренко зосередив увагу присутніх на тому, що попри участь прикордонників в протидії ворожій агресії у найгарячіших точках, прикордонне відомство не знижує ефективність роботи на всіх ділянках українського кордону:

«Вже сьогодні ми зосереджуємо особливу увагу на протидії актуальним викликам, які неминуче матимуть місце після завершення війни. Власне йдеться про незаконний обіг зброї та унеможливлення потрапляння її за кордон, зокрема і до країн-членів ЄС».

У відповідь директор Директорату з питань миру, партнерства та врегулювання кризових ситуацій EEAS Космін Добран зауважив, що європейські партнери України мають чітко розуміти ситуацію в Україні аби якомога раціональніше використовувати наявні ресурси підтримки та в подальшому їх збільшувати.

Володимир Нікіфоренко констатував високий рівень взаємодії прикордонного відомства України з Консультативною Місією Європейського Союзу, яка надає можливість ефективно реалізовувати цілі державної політики з європейської інтеграції.

Державна прикордонна служба України повністю підтримує необхідність подальшого продовження співробітництва з КМЄС у питаннях реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами, виконання критеріїв вступу до ЄС, адаптації законодавства, підготовки персоналу, а також розвитку інституційної спроможності відомства.

Саме спільні ефективні зусилля сприятимуть запровадженню європейських стандартів інтегрованого управління кордонами, будівництву надійно захищених кордонів та зміцненню безпеки в Європейському регіоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси