Відновлення роботи пунктів пропуску: очікується на словацькій та молдовській ділянці, відтерміновується на угорській

НАЗАД
30 травня 2020 13:34

Державна прикордонна служба України в межах компетенції продовжує роботу щодо відновлення роботи пунктів пропуску.

 

Прикордонне відомство України направило листи та провело прикордонно-представницькі зустрічі з колегами з країн Євросоюзу та Молдови щодо відновлення пропуску осіб та транспорту з їхнього боку навпроти відкритих українських пунктів пропуску. Про готовність найближчим часом частково відновити роботу пунктів пропуску на кордоні з Україною повідомили словацька та молдовська сторони.

Зокрема, в листі прикордонного відомства Словацької Республіки значиться, що з 1 червня планується відновлення роботи таких пунктів пропуску:

«Вишнє Немецьке» (з українського боку –  «Ужгород») лише для легкового та вантажного автомобільного сполучення; «Убля» (з українського боку  – «Малий Березний») в повному обсязі; «Вельке Слеменце» (з українського боку – «Малі Селменці») в повному обсязі з 08.00 до 20.00.

Прикордонна поліція Молдови поінформувала, що з 1 червня планує відновити роботу автомобільних пунктів пропуску «Крива» (з українського боку – «Мамалига»), «Мирне» (з українського боку – «Табаки») та «Брічень» (з українського боку – «Росошани»).

Водночас угорська сторона, яка раніше розглядала питання відновлення до ранку 30 травня роботи чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною (з українського боку «Лужанка», «Вилок», «Дзвінкове» та «Косино»), заявила, що це питання відтерміновується. Про нову дату поновлення роботи пунктів пропуску угорські прикордонники повідомлять згодом.

         Нагадаємо,  згідно з розпорядженням Уряду № 589-р з 29 травня 2020 року додатково (крім тих, що функціонували раніше) поновлена робота 66 пунктів пропуску різної категорії сполучення на державному кордоні з українського боку. Водночас, пункти пропуску, які розміщені на кордоні з суміжними країнами, можуть повноцінно функціонувати лише за умови відновлення пропуску з обидвох сторін кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси