(ВІДЕО)У підрозділах Держприкордонслужби проходить операція по викоріненню корупційних схем «Чисті руки»

НАЗАД
21 травня 2016 14:37

В усіх органах та підрозділах Держприкордонслужби проходить операція «Чисті руки», що направлена на протидію корупції та остаточне викорін

В усіх органах та підрозділах Держприкордонслужби проходить операція «Чисті руки», що направлена на протидію корупції та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах. З цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи, і у разі виявлення корупціонерів серед персоналу відомства, не залежно від посади та звання, причетні посадові особи будуть нести відповідальність згідно чинного законодавства України. В результаті проведених заходів все частіше посадові особи прикордонного відомства відмовляються від хабарів та оформляють правопорушників за ст. 369 ККУ(давання хабара).

Як уже повідомлялося, учора вранці у контрольному пункті в`їзду-виїзду «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону за ст. 369 ККУ(давання хабара)  оформили жительку Макіївки, яка намагався втягнути у протиправну діяльність співробітника Держприкордонслужби. Вона запропонувала 3300 гривень неправомірної вигоди за переміщення автомобілем товарів господарського призначення до непідконтрольної Україні території. Інспектор прикордонної служби від хабара категорично відмовився. Факт відео- та фотодокументування передано компетентним органам для подальшого правового рішення.

Крім того, учора у цьому ж контрольному пункті прикордонники зафіксували на відеокамери, як двоє громадян України пропонують прикордонникам 550 гривень та 3 тисячі гривень неправомірної вигоди за безперешкодне переміщення товарів на непідконтрольну Україні територію.

А сьогодні у КПВВ «Зайцеве» намагався підкупити прикордонників громадянин України, який перевозив сантехніку, запропонувавши за незаконне рішення 2 тисячі гривень.

Хабар у розмірі 1000 гривень громадянка України пропонувала прикордонному наряду з перевірки документів в пункті пропуску «Танюшівка» за безперешкодний перетин державного кордону з своєю неповнолітньою донькою без нотаріально засвідченої згоди від батька.

А учора до пункту пропуску «Юнаківка» на в’їзд до України на автомобілі «ВАЗ» російської реєстрації прибули громадянин України та два громадянина Росії. Під час проведення перевірки громадянин України, з метою «вирішення питання» безперешкодного перетину кордону росіянами, запропонував прикордоннику 1000 рублів РФ.

Перетнути адмінмежу з Кримом у КПВВ «Чонгар» без спеціального дозволу та за хабар намагалася громадянкою Росії. Вона запропонувала прикордонникам Бердянського загону грошову винагороду у розмірі 500 гривень. 

Факти дачі неправомірної вигоди прикордонники зафіксували та передали  до компетентних правоохоронних органів.   

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси