(ВІДЕО) У КПВВ «Зайцеве» жителька Макіївки запропонувала прикордонникам 3300 гривень хабара

НАЗАД
20 травня 2016 17:13

У Держприкордонслужбі тривають заходи в рамках операції «Чисті руки», що направлені на протидію корупції та остаточне викорінення кору

У Держприкордонслужбі тривають заходи в рамках операції «Чисті руки», що направлені на протидію корупції та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.  Як уже повідомлялося, з цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи. В результаті проведених заходів все частіше посадові особи прикордонного відомства відмовляються від хабарів та оформляють правопорушників за ст. 369 ККУ(давання хабара). Загалом тільки протягом минулого тижня зафіксовано 21 таке правопорушення.

Наприклад, сьогодні вранці у контрольному пункті в`їзду-виїзду «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону задокументували за цією статтею жительку Макіївки, яка намагалась втягнути у протиправну діяльність співробітника Держприкордонслужби. Вона запропонувала 3300 гривень неправомірної вигоди за переміщення автомобілем товарів господарського призначення до непідконтрольної Україні території. Інспектор прикордонної служби від хабара категорично відмовився. Щодо даного правопорушення було здійснено факт відео- та фотодокументування, які передано компетентним органам для подальшого правового рішення.

Варто зауважити, що учора тільки прикордонники цього загону тричі зафіксували таких правопорушників. Громадяни України пропонували 400, 200 та 200 гривень, щоб проїхати поза чергою та безперешкодно перемістити товари до непідконтрольної Україні території.

Неправомірну вигоду запропонував учора громадянин Росії прикордонникам Сумського загону у пункті пропуску «Велика Писарівка», що на українсько-російському кордоні. Чоловік намагався заплатити 1,5 тисячі російських рублів за продовження терміну реєстрації громадянки Вірменії.

Ще один громадянин Росії запропонував 200 гривень прикордонникам Мостиського загону у пункті пропуску «Краковець». Чоловік хотів прискорити прикордонний контроль та пройти його без черги. 

А громадянин Молдови запропонував хабар прикордонникам Білгород-Дністровського загону у розмірі 100 гривень, аби його пропустили без складання документів адмінправопорушення та за безперешкодний перетин кордону. Прикордонники відмовилися, проте чоловік наполягав, що порушення його не значні. В результаті, порушника притягнуто до відповідальності за ст. 202 КУпАП, (штраф 119 гривень) та за рішенням начальника загону йому заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон служби «ДОВІРА» за телефоном (044)527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту [email protected].

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси