(ВІДЕО) У Київській фортеці відкрито виставку картин Беати Куркуль –"КОРДОН"

НАЗАД
21 листопада 2015 08:28

Учора у музеї Київська фортеця урочисто відкрито виставку графічних картин литовської художниці Беати Куркуль, творчість якої присвячена «зеленим кашкетам». Сама Беата Курку

Учора у музеї Київська фортеця урочисто відкрито виставку графічних картин литовської художниці Беати Куркуль, творчість якої присвячена «зеленим кашкетам». Сама Беата Куркуль провадить активну волонтерську діяльність, допомагаючи прикордонникам.

Герої картин – це не уявні образи, а військовослужбовці, які нині захищають кордон. Декого з героїв своїх сюжетів вона знає особисто і створювала картини саме для них. Під час відкриття виставки навіть самі персонажі картин побували на заході, зокрема Ярослав Войціцький, Євген Гладков, Олексій Захарченко.  Тож гості мали нагоду  поспілкуватися не лише з майстринею, а й з героями її графічних творів.

Між іншим, долучилися до прекрасного, відвідавши виставку, і учасники проекту «Нове обличчя кордону», зокрема військовослужбовці відділу прикордонної служби аеропорту «Жуляни». І не дарма, адже на цих картинах – воїни, варті наслідування і поваги, саме з них  братиме приклад молодше покоління.

Усі учасники зібрання зауважили, що картини пані Беати – надзвичайно емоційні, тому що її надихали люди, які бачили війну на власні очі, бійці, які відчули гіркоту втрат, проявили стійкість в надлюдських умовах. Тож у кожній картині відчуваються не лише думки й почуття охоронців кордону, а й захоплення авторки їхньою стійкістю і людяністю.

Прикордонники на нульовому рубежі чи в холодних окопах, на морських катерах чи в бліндажі, схилившись над пораненим товаришем, або тримаючи на руках дитину – кожен сюжет взятий з життя. І це життя людей, які захищають кордони України.

Звернувшись до присутніх зі словами подяки, пані Беата зазначила, що вона пишається дружбою із прикордонниками, а її роботи, присвячені військовослужбовцям Держприкордонслужби України, – призначені для широкого загалу, для того, щоб показати, хто такі прикордонники: «Я хочу, щоб люди, які побачать на вулиці чи деінде «зелений кашкет» із повагою і захопленням проводжали його поглядом».

Варто зауважити, що виставка буде експонуватися по 14 грудня, тож усі охочі зможуть на власні очі побачити яскраві динамічні постаті захисників українських  кордонів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси