(ВІДЕО) Цього дня 2014 року прикордонники відбили напад на пункт пропуску «Маринівка»

НАЗАД
05 червня 2021 14:45

5 червня 2014 року терористичний батальйон «Восток» здійснив напад на пункт пропуску «Маринівка» із застосуванням БТР-80, кількох вантажівок, захищених бронею та обладнаних крупнокаліберними кулеметами, а також мікроавтобусів і легкових автомобілів.

Колона терористів обійшла пункт пропуску. Бойовики розгорнулися в бойові порядки. Вони почали наступ з боку Росії і отримали гідну відсіч. Місцеві прикордонники, посилені бійцями мотоманевреної групи від навчального центру Держприкордонслужби, стримували переважаючі сили ворога. На допомогу захисникам рубежу надходила військова авіація.

Надвечір для посилення бійців до пункту пропуску надійшов зведений загін Держприкордонслужби та Збройних Сил України. Згодом терористи відступили в Росію.

У результаті бою терористи втратили щонайменше 16 бойовиків убитими, а також автомобіль «Урал», 2 автомобілі «КамАЗ», БТР та зброю. З боку українських прикордонників 5 осіб отримали поранення, при цьому всі поранені продовжували вести бій після надання першої допомоги.

 

Розповідають прикордонники Юрій Хайнас та Анатолій Іванов.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси