Від українських енергокомпаній - незламним прикордонникам!

НАЗАД
02 вересня 2023 15:49

23 підприємства паливно-енергетичного комплексу України зробили грошові внески для допомоги Державній прикордонній службі України у закупівлі бронетехніки для захисту державного кордону.

Зокрема трудові колективи енергокомпаній відгукнулися на звернення голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека до міністра енергетики України Германа Галущенка про допомогу бригаді 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон».

«Енергетики успішно тримають свій фронт. Але наша робота, як і вся країна, залежить від першої лінії фронту – Збройних Сил України, прикордонників, Нацгвардії, СБУ, ГУР та всіх, хто знищує ворога на передовій. Сьогодні день єднання енергетиків у допомозі першій лінії фронту. Ми мали честь і можливість підтримати бригаду прикордонників «Сталевий кордон», і я дуже пишаюся тим, що вся галузь об’єдналася для цього», - підкреслив Герман Галущенко.

Міністр уточнив, що до збору коштів долучилися, зокрема, компанії атомної, нафтогазової, електроенергетичної та вугільної галузей, а також компанії операторів системи розподілу та газотранспортної системи. Кожна з них зробила різні внески для допомоги прикордонникам. 

«Ми будемо й надалі підтримувати наших військових і захисників нашої держави і можемо долучитися до внеску у нашу майбутню велику Перемогу», - додав очільник Міненерго.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко подякував енергетикам за допомогу із закупівлею техніки, яка вже бере участь у боротьбі з ворогом у Харківській і Луганській областях.

«Щирі слова подяки вашим трудовим колективам, які відгукнулися на наше прохання і підтримали нас. Завдяки вам наші хлопці отримали хорошу потужну техніку – американські БТР М-113, які допомагають знищувати ворога, а також використовуються для медичної евакуації. Енергетики підставили плече прикордонникам, далі ми підставляємо плече енергетикам - попереду складний зимовий період, і ми зробимо все можливе, щоб до вас якомога менше «долітало», - зазначив він.

Сергій Дейнеко розповів, що відповідні гусеничні бронетранспортери мають високу прохідну здатність і допоможуть прикордонникам пересуватися за найскладніших погодних умов.

Голова Держприкордонслужби вручив представникам енергетичних компаній, які допомогли у закупівлі 50 БТР, нагороди за вагомий внесок у Перемогу. Найбільший внесок у 300 мільйонів гривень зробили атомники (НАЕК «Енергоатом»), на суми у понад 100 млн гривень допомогли компанії НАК «Нафтогаз України», ПрАТ «Укргідроенерго», ПАТ «Укрнафта», Оператор ГТС України. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси