Василь Серватюк: Нова Стратегія інтегрованого управління кордонами дозволить ефективно координувати всі залучені державні механізми

НАЗАД
31 сiчня 2019 10:37

В Україні триває запровадження кращих практик держав Європейського Союзу щодо реалізації принципів інтегрованого управління кордонами.

Зокрема вчора в Адміністрації Держприкордонслужби відбулось засідання Віртуального контактного аналітичного центру за участі групи радників ЄС високого рівня в сфері інтегрованого управління кордонами та всіх залучених українських суб’єктів.

На початку заходу перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк подякував Європейській Комісії за постійну та послідовну підтримку прикордонного менеджменту в Україні і важливе рішення про призначення Групи радників ЄС високого рівня в сфері Інтегрованого управління кордонами.

«ЄС в грудні 2018 року створила групу радників високого рівня, які надаватимуть рекомендації для складу міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами допоможуть в розробці Стратегії та Плану з її реалізації та впровадженні європейських практик ІВМ в Україні», - відмітив він.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби наголосив, що «нова Стратегія інтегрованого управління кордонами дозволить ефективно координувати всі залучені державні механізми».

Також Василь Серватюк поінформував європейських колег та учасників засідання про утворення Кабінетом Міністрів України міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами. Її очолила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, а до складу увійшли керівники Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби, представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби та інші.

Як відмітила сама Віце-прем’єр-міністр на своїй сторінці в соціальній мережі «створення добре налагодженої системи інтегрованого управління кордонами дозволить скоротити час перетину кордону, позаяк усі необхідні перевірки відбуватимуться швидше, а рівень контролю за безпекою лише підвищиться».

«Для багатьох держав-членів ЄС інтегроване управління кордонами було передумовою для вступу до Шенгенського простору, що передбачає приєднання до Шенгенської конвенції, у якій викладено заходи та гарантії щодо запровадження свободи пересування. Зрештою реалізація цих задач значно підвищить комфорт громадян при перетині кордонів та проходженні митних процедур», - зазначила вона.

У ході засідання учасники розглянули питання організації розробки Стратегії інтегрованого управління кордонами і обговорили стан виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами у 2018 році та пропозицій подальшої міжвідомчої співпраці у 2019 році.

Варто зазначити, що проект Стратегії розробляється на підставі одинадцяти європейських принципів інтегрованого управління кордонами та в тісній співпраці з групою радників ЄС високого рівня.

Під час підбиття підсумків засідання Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк наголосив на важливості розробки Стратегії спільними зусиллями всіх суб’єктів інтегрованого управління кордонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси