В Україні триває запровадження кращих практик держав ЄС щодо реалізації принципів інтегрованого управління кордонами

НАЗАД
12 березня 2019 16:21

11 березня в Адміністрації Держприкордонслужби України за участі групи радників ЄС високого рівня у сфері інтегрованого управління кордонами та всіх залучених українських суб’єктів відбулось засідання Віртуального контактного аналітичного центру.

30 січня 2019 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 83 «Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами», враховуючи ініціативу місії EUAM та результати TWINNING-проекту, ініціатором прийняття якої була Адміністрація Держприкордонслужби.

З метою підготовки до першого засідання міжвідомчої робочої групи, за участі групи радників ЄС високого рівня у сфері інтегрованого управління кордонами, 11 березня в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулось засідання Віртуального контактного аналітичного центру та всіх залучених українських суб’єктів. Також до роботи аналітичного центру долучились представники Міністерства фінансів України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Військово-Морських та Повітряних Сил Збройних Сил України.

На початку заходу перший заступник Голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк подякував Європейській Комісії за постійну та послідовну підтримку прикордонного менеджменту в Україні і важливе рішення про призначення Групи радників ЄС високого рівня у сфері Інтегрованого управління кордонами.

«Створення міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами сприятиме ефективній імплементації принципів інтегрованого управління кордонами, що проголошено Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», - зазначив він.

Під час засідання визначені основи подальшої діяльності, зокрема розглянуті питання щодо затвердження персонального складу аналітичного центру, рекомендації групи міжнародних експертів щодо порядку розробки проектів Стратегії інтегрованого управління кордонами та Плану її реалізації, обговорено організацію розробки Стратегії інтегрованого управління кордонами.

Варто зазначити, що 12 березня, у Будинку Уряду відбулося перше засідання зазначеної міжвідомчої робочої групи, де було затверджено її персональний склад, основні напрями та завдання щодо міжвідомчого та міжнародного співробітництва в реалізації державної політики у сфері інтегрованого управління кордонами, за якими буде розроблено нову Стратегію інтегрованого управління кордонами та План заходів з її реалізації.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси