В Одеському загоні морської охорони прикордонники присягнули на вірність українському народові

НАЗАД
01 серпня 2021 12:16

В урочистій обстановці 8 новоспечених морських прикордонників склали Військову присягу.

Можливо, ці юнаки та дівчата ще не мають певного досвіду та навичок, але наснаги, запалу та патріотизму їм точно не бракує. Складання присяги – новий відповідальний етап у їхньому житті, який ознаменований почесною місією – продовжити ратні справи старших товаришів, бути гідними своїх бойових побратимів, які неодноразово доводили свою вірність Батьківщині на захисті державних рубежів, на буремному сході країни.

Родом вони з різних областей, зокрема Одеської, Харківської, Донецької. І посади, які обіймають, також різні – хтось в управлінні загону, а хтось – безпосередньо на кораблях та катерах Морської охорони. Але відтепер усі вони об’єднані спільною метою – стати справжніми фахівцями і завжди бути щитом та надійною опорою для свого народу, своєї країни.

Старший технік відділу підготовки персоналу старшина 2 статті Ілона родом з Харкова, із військовою службою її життя пов’язане з самого дитинства. «Мої батьки, брат, невістка, батьки чоловіка, - всі є військовослужбовцями Збройних Сил України. Але я завжди марила морем, тому коли чоловіка перевели до Одеси, я неймовірно зраділа! А згодом, коли дізналася, що триває набір до лав Морської охорони Держприкордонслужби України, ані хвилини не вагалася, одразу визначилася. Прикордонник – престижна професія. А служба у Морській охороні, хоч і не проста, але надзвичайно романтична. Знаю, що у прикордонному відомстві всі мають рівні можливості та перспективи кар’єрного зростання, тому впевнена, що матиму змогу самореалізуватися, адже прагну стати офіцером з високим рівнем фахової майстерності. Усвідомлюю, що для цього потрібно буде докласти чимало зусиль, постійно вдосконалювати свої вміння та навички, але я до цього готова та вмотивована», – зізнається Ілона.

Наставники та старші колеги привітали новобранців зі знаменною подією, а військовий капелан протоієрей Василь Шмоняк благословив їх на успішну службу.

Вітаємо у великій родині Морської охорони! Бажаємо міцного здоров’я та успішної служби! З честю та гідністю несіть звання моряків-прикордонників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси