В Одеському аеропорту прикордонники затримали брата та сестру з Іраку, які спробували провернути аферу з паспортами

НАЗАД
09 листопада 2021 12:35

Хитрий задум іноземців зазнав фіаско, адже інспектори прикордонного контролю не лише знаються на паспортах, але й добре пильнують за поведінкою осіб під час їх перетину державного кордону.

Скористатися підступним планом намагалися троє громадян Іраку – брат з сестрою та їх знайомий.

Під час оформлення пасажирів рейсу «Одеса-Стамбул» на паспортний контроль прибули іноземці та надали інспектору для перевірки дійсні документи громадян Іраку. Однак, на підході до гейту, мандрівники вирішили зміни свій маршрут, та замість Стамбулу обрали рейс до Німеччини. Для повторної перевірки документів іноземці надали охоронцям кордону вже підроблені паспорти громадян Франції.

Зрештою прикордонники втомилися спостерігати за звивистою поведінкою іракців та запросили іноземців розповісти, що саме вони намагаються досягти. Варто додати, що така протиправна схема вже відома співробітникам Держприкордонслужби.

Громадяни Іраку зізналися, що підроблені паспорти та весь пакет фіктивних документів для подорожі, вони придбали у свого краянина, заплативши за кожний по 8500 доларів США. З цими документами іноземці прагнули потрапити до Німеччини для возз’єднання з сім’єю.

Крутіїв притягнули до адмінвідповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання, або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та разом з повідомленням про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», передали співробітникам Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси