В навчаннях «Сі Бриз – 2018» Держприкордонслужба залучатиметься до морського, сухопутного та повітряного компонентів

НАЗАД
09 липня 2018 15:35

Головною особливістю цьогорічного «Сі Бризу» стане керування всіма елементами навчань з борту штабного корабля ВМС США Mount Whitny, який верше зайшов в Україну та вперше бере участь у навчаннях.

Сьогодні в Одесі офіційно розпочалися українсько-американські навчання «Сі Бриз-2018». Окрім України та Сполучених Штатів Америки, до навчань цього року долучилися Збройні сили 19 країн, зокрема Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Естонії, Італії, Канади, Польщі, Румунії, Туреччини та інші.

Головною особливістю цьогорічного «Сі Бризу» стане керування всіма елементами навчань з борту штабного корабля ВМС США Mount Whitny, який верше зайшов в Україну та вперше бере участь у навчаннях. До багатонаціонального штабу навчань також увійшли 3 офіцери Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби України.

«Кораблі та катери відпрацьовуватимуть, планові навчальні вправи та отримуватимуть раптові завдання від офіцерів-менторів (інструкторів НАТО). Саме в таких умовах і відбувається злагодженість дій, розуміння єдиного формату управління, вивіряння на відповідність єдиним стандартам, зокрема, НАТО», - зазначив начальник регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби Олег Костур.

Керівник регіонального управління додав, що характерним є паралельне динамічне реформування ВМС України ЗСУ та Морської охорони Держприкордонслужби.

«Щойно створені регіональне управління Морської охорони Держприкордонслужби та морське командування у ВМС ЗСУ. Отже, злагодженість дій та міжвідомча взаємодія вкрай важливі саме на практичному етапі, коли управлінські перетворення та новації випробовуються в умовах максимально наближених до виконання завдань за призначенням», - сказав Олег Костур.

Намагаючись використати навчальну практику якомога ефективніше, морські прикордонники втретє включили у програму тренінгів відпрацювання безпарашютного десантування, яке вже міцно закріпилося за нашими бійцями відділів спеціальних дій на воді. Але цього року додатково заплановано висадку спеціальної штурмової групи за допомогою спускових пристроїв з гелікоптеру, безпосередньо на борт судна-порушника.

Нагадаємо, що навчання «Сі Бриз – 2018» триватимуть протягом 2 тижнів.

Державна прикордонна служба України залучатиметься не тільки до морського компоненту, де від Морської охорони заплановано задіяння 9 одиниць корабельно-катерного складу та відділи спеціальних дій на воді, а й у сухопутному (прикордонна комендатура швидкого реагування Ізмаїльського прикордонного загону) і в повітряному (два літаки «Diamond» та гелікоптер Мі-9). Загальна кількість учасників від прикордонного відомства складе близько 200 людей.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси