У Будинку Уряду відбулось засідання Міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами

НАЗАД
03 червня 2019 17:48

На початку заходу було окреслено основні заходи з опрацювання проекту Стратегії інтегрованого управління кордонами (ІУК) з урахуванням найкращих європейських практик.

Сьогодні у Будинку Уряду під головуванням віцепрем’єрміністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе відбулося друге засідання Міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами.

На початку заходу було окреслено основні заходи з опрацювання проекту Стратегії інтегрованого управління кордонами (ІУК) з урахуванням найкращих європейських практик та рекомендацій європейських експертів щодо законодавчого, інституційного, технічного, організаційного вдосконалення механізму ІУК, що відбулися за останні два місяці.

Віцепрем’єрміністр зазначила, що під час розробки національної Стратегії інтегрованого управління кордонами були враховані оновлені у 2016 році принципи інтегрованого управління кордонами, визначені регламентом Євросоюзу. Також пані І. Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що  затвердження Стратегії ІУК і створення Міжвідомчої робочої групи можна розглядати як зміну системи інтегрованого управління кордонами та один із головних кроків з інтеграції України до Європейського Союзу.

Під час засідання представники Адміністрації Державної прикордонної служби України представили складу групи проект Стратегії інтегрованого управління кордонами, який після короткого обговорення було схвалено усіма учасниками.

Заступниця Голови Представництва Європейського Союзу в Україні пані Вейдман Анніка відмітила злагодженість суб’єктів ІУК під час роботи над проектом Стратегії та дотримання попередньо затверджених часових показників. Вона висловила переконання, що Стратегія буде діючим документом, що вказуватиме основний напрямок розвитку системи ІУК на наступні 5 років.

Член групи міжнародних експертів високого рівня Адоменас Арунас подякував усім суб’єктам ІУК за активну участь в процесі опрацювання проекту Стратегії та зауважив, що вона посилить стійкий розвиток інтегрованого управління кордонами в Україні. Водночас пан Адоменас висловив сподівання, що Стратегія буде схвалена Кабінетом Міністрів України найближчим часом.

Також під час засідання було обговорено порядок роботи над планом реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами на 2020 – 2022 роки, проект якого у стислі терміни має бути розглянутий на засідання МРГ.

На завершення засідання віцепрем’єрміністр висловила слова вдячності європейським партнерам за всебічну підтримку розвитку прикордонного менеджменту в Україні та визначила завдання суб’єктам ІУК розпочати процедуру погодження проекту Стратегії.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси