В Азовському морі українські та російські морські прикордонники проводять спільні профілактичні заходи

НАЗАД
09 вересня 2013 14:01

У період, коли активізується браконьєрська діяльність, активно діють і морські сили Державної прикордонної служби України. Вони забезпечують охорону біоресурсів та недопущення браконьєрського промислу, пос

У період, коли активізується браконьєрська діяльність, активно діють і морські сили Державної прикордонної служби України. Вони забезпечують охорону біоресурсів та недопущення браконьєрського промислу, постійно відстежують надводну обстановку. Оперативно-профілактичні заходи проводяться спільні з прикордонниками суміжних країн. Так, українські прикордонники завжди готові у будь-який момент відреагувати на незаконні дії у взаємодії з російськими колегами. Наразі в Азовському морі несуть службу українські корабель морської охорони спеціального призначення «Онікс» та бистрохідний катер «Eagle». Лише за добу було оглянуто 12 плавзасобів та складено 4 адміністративні протоколи.

Зазначимо, що ці заходи проводяться досить часто та мають позитивні результати. Нещодавно проводився перший етап оперативно-профілактичних заходів з прикордонниками Росії з метою дотримання сприятливого режиму плавання, припинення браконьєрської діяльності та охорони водних біоресурсів в акваторії Азовського моря, Керченської протоки та північно-східної частини Чорного моря. Лише за березень-квітень цього року кораблями та катерами проведено огляд 52 суден та здійснено 7 спільних оглядів з представниками рибінспекції. За порушення вимог законодавства України складено майже 40 протоколів, вилучено з моря 2350 метрів сіток та 17 знарядь лову.

Крім того, щоденно у морі на постійному чергуванні перебувають кілька кораблів та півтора десятки катерів, йде постійний обмін інформацією по лінії Форуму Чорноморського співробітництва та з представниками інших правоохоронних структур. Також для відстеження надводної обстановки та вчасного реагування в межах морської (економічної) зони, прикордонники активно застосовують малу авіацію. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси