В «Гоптівці» прикордонники спільно з поліцією завадили виїзду в Росію завербованих для роботи в секс-індустрії 3 жінок

НАЗАД
16 лютого 2016 10:43

Співробітники Держприкордонслужби України спільно з Національною поліцією системно протидіють злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми та використанням жінок у сфері надання інтимних послуг. &

Співробітники Держприкордонслужби України спільно з Національною поліцією системно протидіють злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми та використанням жінок у сфері надання інтимних послуг. Лише протягом останнього тижня у ході проведених правоохоронцями спільних спеціальних заходів двічі були викриті канали, якими в Росію переправляли громадянок України.Один з каналів перекрили вчора.

Під час відстеження шляхів переправки осіб через кордон оперативні співробітники Сумського прикордонного загону здобули інформацію про виявлення ознак торгівлі людьми. Відразу було організовано взаємодію з іншими прикордонними загонами та Управлінням боротьби зі злочинами, пов`язаними з торгівлею людьми ГУ НП України в Дніпропетровській області.

Невдовзі співробітники оперативно-розшукового підрозділу Харківського загону та Національної поліції виявили в пункті пропуску «Гоптівка» 3 громадянок України. Вони мали виїхати в Росію рейсовим автобусом «Кривий Ріг – Москва». Уродженки Дніпропетровщини 29, 26 та 17 років розповіли правоохоронцям, що їх мали доправити в сусідню країну з метою подальшого використання в інтимному бізнесі, а також вказали на особу, яка причетна до організації їх «подорожі». Перетинати кордон вони відмовилися.

В той же час на підставі отриманих даних співробітниками поліції у м. Дніпропетровськ вербувальника дівчат було затримано.

До ГУ НП України в Дніпропетровській області прикордонники направили повідомлення за ст. 149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Нагадаємо, що на початку минулого тижня у результаті проведення комплексу заходів в пункті пропуску «Гоптівка» був затриманий громадянин Росії, який намагався вивезти з території нашої держави 5 громадянок України. Жінок росіянин вербував для надання сексуальних послуг на території Російської Федерації.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси