Увага! Порядок використання маломірних (малих) суден та суден флоту рибної промисловості під час дії правового режиму воєнного стану

НАЗАД
27 травня 2023 10:19

За компетенцією Сил оборони, в рамках заходів правового режиму воєнного стану, забезпечення безпеки судноплавства, громадської безпеки і порядку

ЗАБОРОНЕНО випуск, вихід та плавання в акваторії Чорного моря маломірним (малим) суднам та іншим плавзасобам усіх категорій та форм власності, у тому числі суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства.

ЗАБОРОНЕНО вихід, перебування маломірних (малих) суден та інших плавзасобів, а також суден флоту рибної промисловості у внутрішніх водоймах Одеської області:

- Малий Аджалицький лиман;

- південна частина Дністровського лиману (Шабо – Затока – Кароліно-Бугаз – Роксолани – Овідіополь);

- Будацький лиман;

- озера Сасик, Шагани, Алібей, Бурнас.

ДОЗВОЛЕНО вихід та перебування плавзасобів флоту рибної промисловості у внутрішніх водоймах Одеської області (лимани: Сухий, Хаджибейський, Куяльницький, Великий Аджалицький, Тилігульський) лише у світлий час доби суб’єктам господарювання з дотриманням наступного порядку:

ЩОДОБОВО, до 17.00, суб’єктам господарювання, що планують здійснювати рибний промисел наступної доби, необхідно подавати списки маломірних плавзасобів з їх екіпажами на затвердження до підрозділу Державної прикордонної служби України, в межах ділянки відповідальності якого планується здійснення промислу. У разі різкої зміни обстановки на території Одещини діяти у суворій відповідності до обмежень, встановлених органом військового управління.

НАГАДУЄМО, що випуск та вихід маломірних (малих) суден, інших плавзасобів у тому числі суден флоту рибної промисловості в межах контрольованих прикордонних районів здійснюється лише з пристаней, причалів, баз для стоянки, пунктів базування (далі - об’єктів базування) (місць базування суден флоту рибної промисловості) відкритих та допущених до експлуатації відповідно до порядку, встановленому постановою КМУ від 27.07.1998 № 1147.

Ознайомитись з чинним порядком використання маломірних (малих) суден та суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства в контрольованих прикордонних районах можна за посиланнями:

Закон України «Про  державний кордон України»

Постанова КМУ від 27.07.1998 № 1147

Наказ Одеської ОВА від 06.03.2023 р. № 3 "Про деякі питання запровадження заходів правового режиму воєнного стану"

Наказ начальника 26 прикордонного загону від 14.04.2022 р. №116

Дотримання вищенаведеного порядку є обов’язковим. Його порушення тягне за собою адміністративну відповідальність відповідно до законодавства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси