Український кордон має стати зовнішнім кордоном ЄС

НАЗАД
24 лютого 2021 16:13

Сьогодні Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням вніс зміни до Стратегії інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року.

«Зважаючи на європейську та євроатлантичну інтеграцію України ключовим результатом Стратегії є готовність та спроможність до охорони зовнішніх кордонів ЄС в межах державного кордону України, після набуття повноправного членства в ЄС», - таке доповнення внесене в розділ «мета Стратегії».

Також рішенням Уряду у Стратегію додали завданням з планування заходів з відновлення охорони українсько-російської ділянки державного кордону в межах ОРДЛО та забезпечення готовності до охорони цієї ділянки українського кордону. Крім цього, серед завдань з модернізації системи охорони кордону додалося удосконалення інженерно-технічного облаштування державного кордону шляхом прийняття та реалізації відповідних нормативно-правових актів.

Метою внесення змін до Стратегії інтегрованого управління стала необхідність приведення цього документа у відповідність до Стратегії національної безпеки України. Пропозиції щодо змін були схвалені наприкінці минулого року на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань координації інтегрованого управління кордонами за участі європейських експертів.

Нагадаємо, що Стратегія інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року – це документ, який передбачає скоординований розвиток та реалізацію функцій суб’єктів інтегрованого управління кордонами як на державному кордоні, так і всередині держави. Його виконання має не лише покращити безпеку на кордоні, а й пришвидшити та полегшити проведення контрольних процедур, забезпечити вільне законне переміщення осіб і товарів з безумовним дотриманням прав людини.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси