Українці все більше довіряють прикордонникам. Дякуємо за довіру!

НАЗАД
21 липня 2020 15:54

Оприлюднили свої дослідження Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та соціологічна служба Центру Разумкова.

КМІС проводив дослідження на замовлення Консультаційної місії ЄС в Україні з реформування сектору цивільної безпеки (EUAM) та МВС, водночас  Центр Разумкова опитував громадськість за фінансування в рамках проєкту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Назагал, упродовж травня та липня 2020 року у дослідженні взяло участь понад 4000 респондентів віком від 18 років з усіх регіонів України, за виключенням тимчасово окупованих територій ОРДЛО та АР Крим.

За підсумками дослідження, реалізованого на замовлення EUAM та МВС, рівень довіри громадськості Держприкордонслужби з 2018 року (аналіз проводився у порівнянні з результатами Центру Разумкова, проведеного в червні 2018 року) зріс на 9 %. Дослідження, проведене Центром Разумкова демонструє, що за минулі пів року баланс довіри до прикордонників зріс на 12,7 відсотка. 

Зокрема, респонденти КМІС відповідали на питання щодо рівня довіри до правоохоронних органів. Результати свідчать, що Державній прикордонній службі довіряють 60 % населення, Державній міграційній службі — 58 %, Державній службі з надзвичайних ситуацій — 77 %, Національній гвардії — 68 %, Національній поліції — 49 %, Патрульній поліції в складі НПУ — 51 %.

Опитування КМІС свідчить, що сьогодні громадяни України відчувають більшу впевненість у захищеності державного кордону в порівнянні з громадянами європейських країн. Водночас українці, як і громадяни країн ЄС, оцінюють достатність та адекватність дій своїх урядів із протидії тероризму, кіберзлочинності, ліквідації наслідків природних та техногенних катастроф, протидії організованій злочинності.

Разом з тим, соціологічна служба Центру Разумкова повідомила, що  Держприкордонслужба посіла 6 місце у рейтингу соціальних інституцій, яким довіряє громадськість. Перші три місця опитувані віддали Президенту Україну, Верховній Раді та Уряду, четверте – Державному апарату (чиновники), п’яте – ЗСУ і шосте – прикордонникам. Далі йдуть Нацгвардія, Нацполіція та СБУ. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси