У прикордонній академії пройшли курси підвищення кваліфікації керівного складу підрозділів у справах іноземців та адмінпровадження

НАЗАД
29 березня 2018 14:28

На базі Національної академії Державної прикордонної служби України проведено курси підвищення кваліфікації керівного складу підрозділів у справах іноземців та адміністративного провадження

З 26 по 28 березня на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, за сприяння Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, проведено курси підвищення кваліфікації керівного складу підрозділів у справах іноземців та адміністративного провадження, діяльність яких спрямована на організацію і здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення, виявлених у прикордонні, тримання, видворення та реадмісію осіб, а також роботу із шукачами захисту.

Загалом, вертикаль зазначених підрозділів у Держприкордонслужбі, на відміну від більшості, є однією з наймолодших і порівняно нечисельних. Водночас наявність в українського прикордонного відомства статусу правоохоронного органу спеціального призначення, а також євроінтеграційні прагнення нашої держави, що мають базуватися на засадах верховенства права та дотриманні основоположних прав і свобод людини, визначають їх надважливу роль.

Наприкінці минулого року ця вертикаль відзначала свою 15-ту річницю з дня заснування, що розпочало свій відлік після затвердження 25 грудня 2002 року відповідного рішення Колегії прикордонного відомства.

З цієї нагоди, після завершення курсів підвищення кваліфікації, заступником директора департаменту – начальником управління у справах іноземців та адміністративного провадження Міжнародно-правового департаменту Олександром Пінчуком за дорученням Голови Державної прикордонної служби України кращим представникам згаданих підрозділів вручено відомчі заохочувальні відзнаки.

За результатами проведених заходів першим заступником ректора Національної академії Державної прикордонної служби імені Б. Хмельницького Віталієм Веретільником вручено учасникам курсів підвищення кваліфікації відповідні свідоцтва про їх закінчення.

Олександр Пінчук також окреслив особовому складу перспективи подальшого розвитку та визначив завдання щодо запровадження в оперативно-службову діяльність законодавчих новацій у правозастосовній сфері, передбачених схваленим 27 лютого цього року українським парламентом Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси