(ВІДЕО) У Південному регіональному управлінні відбувся тренінг з психологічного відновлення учасників АТО

НАЗАД
28 березня 2018 16:45

Захід був організований Адміністрацією Державної прикордонної служби України разом з громадською організацією «Ліга офіцерів» за підтримки офісу НАТО в Україні.

Тренінгова програма тривала в Одесі протягом трьох днів. Захід був організований Адміністрацією Державної прикордонної служби України разом з громадською організацією «Ліга офіцерів» за підтримки офісу НАТО в Україні.

Важливість та користь цього заходу є чималою. Бойові дії накладають помітний відбиток на психологічний стан і поведінку військовослужбовців. Бойовий стрес, зігравши свою позитивну роль у збереженні цілісності організму і особистості воїна в екстремальних умовах бойової обстановки, виступає причиною подальшої дезадаптації і психотравматизації учасників бойових подій.

Все це говорить про те, що необхідний спеціальний тривалий організований період переведення психіки військовослужбовців з військового часу на мирний режим функціонування, поступового, «щадного» включення їх в систему соціальних відносин мирних умов, тобто період соціально-психологічної реадаптації.

У професіоналізмі тренерської команди не виникає жодного сумніву. За словами учасників тренінгу, тренери настільки заволодівали їхньою увагою що ніхто з них не рахував хвилин, а день спливав мов мить.

І дійсно, за свідченням присутніх техніка викладення є простою та доступною. Дуже вдало врівноважено теоретичні й практичні аспекти. Настільки, що вже у перший день занять кожен мав змогу апробувати власні навички ввечері у своїх оселях, зі своїми рідними. А по закінченню занять присутні мали неабияку впевненість у тому, що відтепер зможуть на професійному рівні допомагати своїм побратимам долати будь-які психологічні труднощі.

Окрім іншого, тренінг увібрав у себе дебрифінг (про закінчення місії), тілесну терапію, масажі, психофізичне тренування, фізичні вправи, ігрову діяльність, а саме – спортивні командні змагання, також психологічне тестування, інтерактивні лекції, індивідуальні консультації  тощо.

І хоча цей тренінг мав не двозначне гасло «Шлях з бою до дому», по його закінченні всі учасники мали дійсно добрі, позитивні емоції і поверталися у свої домівки, якщо й з бойовим настроєм, то у самому кращому розумінні цього вислову. Ну, а одеське тепло, яке все ж таки зігріло всіх по-весняному привітним сонцем, лише сприяло тому, аби, як радили тренери, розслабитися «на п’ятірочку»!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси