У Києві проведено чергове засідання Керівної ради програми ОБСЄ

НАЗАД
18 лютого 2022 15:38

У Києві відбулося третє засідання Керівної ради комплексної Програми ОБСЄ «Посилення можливостей державних органів України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин у всіх його проявах».

Метою проведення засідання було обговорено результатів реалізації Програми в Україні разом із міжнародними партнерами з розвитку та національними стейкхолдерами: Міністерством внутрішніх справ України, Державною прикордонною службою України, Національною поліцією України, Державною митною службою України та Службою безпеки України.     

Під час засідання було відзначено результативний стан реалізації Проєкту за звітний період та високий рівень співпраці і координації з Офісом Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Зокрема зазначалося, що  спільний Проєкт є важливим інструментом в боротьбі із сучасними наявними загрозами національній та міжнародній безпеці. Станом на сьогодні загрози можуть збільшуватись, що підтверджує наявна соціально-політична ситуація. Тому спільна злагоджена діяльність усіх державних та міжнародних суб’єктів є вкрай важливою. І у цьому напрямку Державна прикордонна служба України, органи МВС, Держмитслужби та СБУ прикладають максимальних зусиль. 

Під час зустрічі зауважено, що підрозділи охорони державного кордону наразі активно використовують передане в рамках Програми обладнання для здійснення прикордонного контролю, забезпечення аналітичної діяльності та кримінального аналізу, підготовки персоналу, здійснення кінологічного забезпечення, а також застосовують отримані знання та навчальні матеріали в оперативно-службовій діяльності.

Під час засідання Керівної ради Програми представниками ОБСЄ було відзначено високий рівень взаємодії з прикордонним відомством України, а також стрімкий хід імплементації проєкту.

Також міжнародні партнери подякували Державній прикордонній службі України за плідну спільну співпрацю та готовність продовжувати консолідовану боротьбу із загрозами національній та міжнародній безпеці.

Сторони констатували, що здійснення спільної з ОБСЄ діяльності, спрямованої на боротьбу з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин в Україні необхідно продовжувати та впроваджувати подальшу ефективну імплементацію проєкту. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси